تحولات لبنان و فلسطین

آمار ارایه شده از سوی سفیر ایرلند در لندن در روز سه‌شنبه، نشانگر افزایش ۷۰ درصدی درخواست گذرنامه ایرلندی از سوی شهروندان انگلیسی از زمان برگزاری همه‌پرسی برگزیت در ۲۳ ژوئن سال ۲۰۱۶ میلادی، است.

هجوم انگلیسی‌ها برای گرفتن گذرنامه ایرلندی

به گزارش قدس آنلاین، 'دان مولهال' سفیر ایرلند در لندن در گفت‌وگو با رادیو ۴ شبکه 'بی‌بی‌سی '، ضمن اشاره به افزایش سریع شمار درخواست برای گذرنامه ایرلندی در انگلیس در سال جاری میلادی بیان داشت: در یک سال گذشته درخواست برای پاسپورت ایرلندی در داخل انگلیس، نسبت به سال گذشته قبل از آن، بیش از ۷۰ درصد افزایش داشته است.
براساس قوانین مهاجرتی جمهوری ایرلند، شهروندان بریتانیایی که در ایرلندشمالی متولد شده‌اند و یا اینکه والدین و یا پدربزرگ و یا مادربزرگ آنها ایرلندی بوده‌اند، می‌توانند قانونا درخواست پاسپورت این کشور کنند.
سفیر ایرلند در این گفت‌وگوی رادیویی افزود: درخواست گذرنامه برای کسب شهروندی ایرلند از سوی کسانی که پدربزرگ و یا مادربزرگشان ایرلندی بوده‌اند، نیز افزایش زیادی داشته است.
وی اضافه کرد: به‌طور میانگین سالانه در انگلیس در حدود ۵۰ هزار گذرنامه ایرلندی صادر می‌شده است که این رقم در سال گذشته میلادی نزدیک به ۷۰ هزار مورد رسید.
بر اساس آمار وزارت خارجه ایرلند، در سال ۲۰۱۶ میلادی در کل ۶۴ هزار و ۹۹۶ بریتانیایی درخواست دریافت گذرنامه ایرلندی به مقامات این کشور ارائه داده‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۵ میلادی، ۴۰ درصد رشد داشته است.
این آمارهای مؤید آن است که اکثر این درخواست‌ها بعد از زمان برگزاری همه‌پرسی ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ (سوم تیرماه ۱۳۹۵) که منجر به رأی انگلیسی به خروج از اتحادیه اروپا شد، صورت گرفته است.
سفیر ایرلند همچنین با ابراز نگرانی از وضعیت مرزهای دو ایرلند بعد از برگزیت، گفت: وضعیت مرزها و نیز حفاظت از توافق صلح ایرلند موسوم توافق جمعه پاک از جمله مواردی مهمی است که در مذاکرات برگزیت مطرح خواهد شد.
وی در ادامه با محتمل خواندن برگزاری همه‌پرسی اتحاد میان ایرلند و ایرلندشمالی در آینده گفت: برگزیت وضعیت پیچیده‌ای را برای همه در ایرلند ایجاد کرده است.
'دان مولهال' اضافه کرد: ترجیح ما این هست که بریتانیا همچنان در اتحادیه اروپا می‌ماند، که امر سبب تداوم وضعیت خوب کنونی با ایرلندشمالی می‌شد.
در همه‌پرسی ۲۳ ژوئن (سوم تیرماه) ۵۱.۹ درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱ درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
در این‌همه پرسی از میان اجزای تشکیل‌دهنده بریتانیا شامل انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی، اکثریت انگلیسی‌ها و ولزی‌ها به برگزیت و بیشتر اسکاتلندی‌ها و ایرلندی‌ها به ادامه حضور کشورشان در اتحادیه اروپا رأی دادند.
گرفتن پاسپورت ایرلندی، به شهروندان بریتانیایی این امکان را می‌دهد که در صورت خروج کشورشان از اتحادیه اروپا همچنان بتوانند عضو این اتحادیه باقی‌مانده و از امتیازات آن استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.